English. Nederlands. Norsk.
Home. Product Info. Contact. Inspiration.
Ename Abbey Ham.


Oppdag smaken av Ename Kloster spekeskinke
I Italia er alle svært stolte av Parmaskinken og spanjoler skryter av sin Pata Negra, men i Belgia har vi også en lang tradisjon i forhold til spekeskinker. I de vakre flamske Ardenner kan du finne Van Hoe Products, produsenten av Ename Kloster spekeskinke, en lettsaltet langtørket spekeskinke av høy kvalitet.

Råvarens betydning

Det hele begynner med å velge en sunn råvare: grisen fôres utelukkende med vegetabilsk fôr, akkurat slik man gjorde før i tiden. Resultatet er en gunstig kjøttkvalitet. De nøye utvalgte skinkene blir gnidd inn med grovt havsalt og plassert ved siden av hverandre. Ingen smaks- eller fargestoffer tilsettes. Kjøttkraften konserveres slik at den fine smak og utsøkte aroma ikke går tapt.

Langtidsmodning

Etter tørrsaltings-prossessen, modnes skinkene over en lang periode. Kombinasjonen av temperatur, ventilasjon og fuktighet er av stor betydning. Den perfekte bakteriologiske balanse i slike tørkerom oppnås først etter flere år. Slik kan naturlige gjærsopper starte den langsomme enzymatiske prosessen. I mellomtiden har skinkene fått et lag med fett for å hindre skorpedannelse. Dette laget fjernes senere.

Kontroll

Controle

Under modningsperioden punkteres skinken regelmessig med et lite hesteben. Dette spesielle benet er svært porøst slik at det kan oppta og holde på skinkens rike dufter. Dette benyttes av kvalitetsinspektøren for å kunne bedømme skinkens modningsgrad ved hjelp av lukten.

Aroma's ontdekken.

Fullføring

Etter en modningsperiode på minst ni til tolv måneder, avhengig av vekten, blir skinkene rengjort. Skinkene er tørrsaltet og tørket ”på benet”, noe som er meget gunstig for smaken. De avbenes først etterpå før de syes og formes. Den siste kvalitetsinspeksjon foretas umiddelbart før vakuumpakking og merking.

Konsumering

En flott måte å nyte spekeskinken, er ganske enkelt ved å spise den med et stykke brød og melon. Du kan kjøpe en hel skinke, men også ½ eller ¼ skinke, pre-pakket og klar til bruk. Den kan kjøpes ferdig oppskåret i skiver hos slakteren eller i delikatessen.

Consumptieverpakking.

Releated links:


B2C Contact. B2C Shop. iTQi Superior Taste Award.